fredag 12. februar 2010

Strikkedilla

Siden jul har jeg vært en ivrig produsent av diverse strikketøy, både ullabber, votter, lue og leggvarmere har kommet ut fra det.

Vottene jeg har laget er strikket etter en standard votte-oppskrift, som sikkert kan finnes overalt på nett og i bøker. Vottene ble strikket av 100% ull-garn, og deretter tovet på 60 grader, kanskje litt i meste laget men… Kun 1 par votter har jeg laget til meg selv, resten har blitt gitt bort, noe som alltid er trivelig å kunne gjøre.

20100212_0422

Lua jeg strikket, har jeg også funnet oppskrift på i et gammelt hefte, tror det er en standard lue-oppskrift. Lua tovet jeg først 1.gang, men da var den altfor stor, men 2.gangen jeg tovet den, ja da ble den altfor liten til meg. Så min søster fikk den lua..

20100118_0418

Nå sist har jeg strikket meg et par leggvarmere, av STERK-garnet fra Du Store Alpakka, dette var et meget godt og mykt garn, som også skal være slitesterkt. Skal nok bli flere produkter av slikt garn. Oppskriften til disse fant jeg på www.garnstudio.com, jeg rett og slett modifiserte en oppskrift på knestrømper; laget etter største størrelsen, og fellte rett og slett av der jeg syntes varmerne var lange nok.

20100212_0423

 

Har selvfølgelig et nytt prosjekt på gang nå, sitteunderlag som skal toves :) Bilder kommer senere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar